© 2019 by Studio G Interior Design

Player Crest Project | Before and After

February 3, 2017

You might think by looking at the before photos that this house already had a sweet look. And, it did! Our client just wanted to transform her home into a contemporary, clean lined, luxurious haven. This opened up doors to adjust just about everything in the surrounding areas of the kitchen--our main focal point of the home. Our client was very open to change and has amazing taste, so that only added to the excitement!

In the kitchen, we went for a transitional style with a pop of gray in the backsplash (Thank you, Walker Zanger!) and islands. The client had one large island, making it difficult for her to go from the refrigerator to cooktop easily. We designed a double island-- one with a butcher block countertop for prep, and one with a marble top for serving/entertaining.

 

There was an upper cabinet that made the cabinetry look slightly chunky, so we replaced that with marble wrapped shelves-- the marble goes all the way up the wall and an arm sconce is mounted on it. This plays such a big part in the kitchen! It adds warm lighting and breaks everything up nicely.

 

The door style and paint changed the look dramatically!! Shoji White by Sherwin Williams is soft and clean, but not sterile or blue like others can seem. And, obviously, the marble countertops and 3" straight edge is glorious!

Before

After

 

Keep scrolling for before and after of the breakfast room

 

Here's What We Did:

 

We felt the back wall of the breakfast room needed some more excitement, so we created a niche, installed a luxurious silk wallcovering, incorporated color with artwork, and custom designed a floating console. Here at Studio G, we love contrast just as much as we do texture. The white doors with a wood frame against the chairs add a dramatic finish!

 

The drapery panels help balance the geometric backsplash on both sides of the kitchen. We went for a soft linen print to keep it light and airy instead of heavy and formal.

 

Our client, as we mentioned, has wonderful taste and had this live edge table designed by a Texas craftsman. It adds warmth to the space that any other table wouldn't have been able to bring.

 

Lastly, we present to you, the light...Oh, the light! It just was necessary for the space. Agree?

 

 Before

 After

 Before

  After

 

Before

After

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts
Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon